Historiek

Historiek

Edouard

De derde generatie is aardig op weg naar het 100-jarig bestaan.

Al vóór 1920 baatte grootvader Edouard Tanghe, kleermaker, een textielzaak uit in Ettelgem. Zoon en schoondochter startten in 1948 een winkel voor dames- en herenkleding te Gistel.

Myriam Tanghe, de kleindochter van Edouard Tanghe, opende in maart 1970 een zaak van dameskleding in de Wittenonnenstraat te Oostende.

Na korte tijd keek men er uit naar méér ruimte. De zaak werd vanaf maart 1974 ЄDOUARD genoemd - naar de voornaam van de grootvader - en betrekt dan een pand in de Kapellestraat. Tailor ЄDOUARD Couture is dan een zaak voor én heren- én dameskleding.

In 1991 werd dit ene pand te klein voor de dames- en  herenafdeling samen. De herenafdeling ЄDOUARD Tailor komt terecht in het pand ernaast.

Sinds 17 januari 2014 zijn ЄDOUARD Couture en New ЄDOUARD Tailor gevestigd in de Jozef II-straat 50 en 33, recht tegenover elkaar.

Bij Edouard Couture wordt je met een professionele raad bijgestaan, zowel wat de styling als de retouches betreft. De retouches worden in ons eigen atelier - ter plaatse - uitgevoerd.

Meer weten